Foto: Tuzlanski.ba

U velikom finalu Premijer fustal lige BiH tuzlanski FC "Salines Tuzla City" sastaje sa FC "Mostar SG Staklorad", a susret je na rasporedu 17. aprila od 18:00 sati u Mostaru.

Tuzlanski klub je, na današnjoj konferenciji za medije, poručio je da će dati sve od sebe da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka BiH.

Kako je kazao Predrag Rajić, trener FC "Salines Tuzla City“ cilj je bio ući u finale play offa, a potom odbraniti titulu koju Mostarci silno žele vratiti.

"Nemojte misliti da se u jednoj sezoni napravi tim i slože kockice i da je to sada lako odbraniti titulu. Ne, nimalo neće biti lako. Jer oni toliko žele u svoj grad vratiti titulu prvaka BiH. Mi smo im na tom putu. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da ovaj grad i klub predstavimo u najboljem svjetlu i da svi oni koji nas podržavaju, budu ponosni“- poručio je Rajić.

Ekipa tuzlanskog kluba je spremna i željna pobjede ali protivnik nije nimalo bezazlen te slijedi pravi sportski okršaj na terenu.

"Ja više volim pričati na terenu. Volio bih da ljubitelji futsala isprate ovo finale i da nam naši vjerni navijači budu vjetar u leđa, a mi ih nećemo razočarati. Pošto nema publike, mislim da domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Mislim da su šanse i nama i njima pola-pola. Ko bude ušao spremniji u utakmicu i imao više želje za pobjedom, taj će i pobijediti.“- smatra Slobodan Rajčević, kapiten Salinesa.

S njim se slaže i Benjamin Avdić, jedan od igrača, koji je kazao je da protekla sezona nije počela najbolje za klub koji je izgubio nekoliko bodova. Međutim, ekipa se ubrzo vratila u formu sa nizom od 12 pobjeda.

"Mislim da smo vrijedno radili, trudili se. U finalu očekujem pobjedu. Ali tu su dvije podjednako dobre i kvalitetne ekipe. Mislim da će samo želja i volja tu pobijediti“ - ističe Avdić.

Iskustva sa mostarskom ekipom u UEFA Futsal premijer ligi ima Thiago Bolinha koji kaže da je to jaka ekipa ali i da vjeruje u svoj tim.

"Smatram da je bitna prva utakmica u Mostaru jer u slučaju da pobijedimo, sve ćemo rješavati u Tuzli i velike su nam šanse jer prva utkamica dosta odlučuje. Vjerujem u cijelu ekipu i idemo tamo da pobijedimo“- poručio je Bolingha.

Veliku podršku klubu dala je i Tuzlanska pivara koja je jedan od sponzora.

"Mi smo prepoznali ovaj futsal klub koji je šampion. Ponosni smo na ovaj klub i želimo dati još veću podršku kako bi odbranili titulu koju su osvojili prošle godine. „- kazao je Fahrudin Salihović, direktor Tuzlanske pivare.