Sadiković: Na Olimpicu je pritisak, mi ćemo igrati rasterećeni!
Foto: Tuzlanski.ba

Šef struke Crveno - crnih Denis Sadiković istakao je da njegov tim putuje kod ekipe koja je veoma neugodna za sve protivnike, ali da će Crveno - crni učiniti sve kako bi nastavili pozitivnu seriju sa početka premijerligaške sezone.

"Posljednji rezultati su nam podigli vjeru i samopouzdanje i mi na Otoku odlazimo da se nadigravamo. Sigurno je da će pritisak biti na plećima domaćina, dok ćemo mi igrati rasterećeni. U takvoj situaciji nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti", poručio je Sadiković, te se dotakao kvaliteta protivnika kojeg je i sam nekada trenirao:

"Olimpik je spoj mladosti i iskustva, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca i ekipa je koja se uvijek želi nadigravati. Oni su tim protiv kojeg može da se igra i mi ćemo učiniti sve da kroz jednu borbenu igru, kroz zalaganje, sve to iskoristimo. Olimpicu trebamo zabiti gol! To je moja filozofija fudbala koja kaže da protiv svakoga idemo da zabijemo gol, pa tako i ovoga vikenda na Otoci.".

Sadiković u ovom meču neće računati na usluge još uvijek neoporavljenog napadača Igora Radovanovića na čije mjesto bi trebali uskočiti Adnan Šećerović ili Jasmin Mujkić. Meč protiv popularnih Vukova Crveno - crni bi lako mogli započeti u izmjenjenom sastavu, jer Sadiković želi ubrzati igru u svim linijama tima.

Brzina igre biće jedan od ključeva dobrog rezultata na Otoci, a sa tim segmentom fudbalskog umijeća problema sigurno nema naš napadač Muhamed Mujić. Brzonogi igrač zadužen za konstantnu prijetnju gostujućim odbranama, baš kao i Sadiković, vraća se na teren gdje je nekada nastupao:

"Utakmica protiv Olimpica za mene će sigurno biti veliki motiv. Očekujem otvoren meč sa dosta prilika. Mi idemo da se nadigravamo i zašto da ne pobijedimo. Ovo gostovanje je jedno od onih gdje se može igrati otvoren fudbal i nadam se da ćemo stvoriti i iskoristiti što veći broj šansi.".

Naši prvotimci na gostovanje u Sarajevo putuju već danas. Crveno - crna ekspedicija biće smještena u Vogošći gdje će odraditi i jedan trening uoči sraza sa Olimpicom u 3. kolu BH Telecom Premijer lige BiH.

Utakmica se igra u subotu (16. avgust) na stadionu Otoka sa početkom od 17:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport. (fksloboda.ba)