Reprezentativac Gane koji je sinoć postigao gol za Hatayspor pronađen živ ispod ruševina
Foto: Tuzlanski.ba

Nekadašnji nogometaš Chelseaja Christian Atsu pronađen je živ ispod ruševina nakon snažnog zemljotresa koji je danas pogodio Tursku.

Hatay je među najpogođenijim gradovima zemljotresom, a u ruševinama se nalazio i 31-godišnji reprezentativac Gane, čije stanje nije bilo poznato sve do večeras.

Kako prenosi portugalska Abola, Atsu je izvučen ispod ruševina i prebačen je u bolnicu sa povredama desnog stopala i poteškoćama u disanju.

Atsu, koji sada igra za Hatayspor, je, navodno, bio u jednoj zgradi sa direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni.

Vezano | Drama bivšeg igrača Porta i Newcastlea: Sinoć zabio gol, a sad ga traže pod ruševinama 

Atsu je karijeru počeo u Portu, a 2013. godine je potpisao za Chelsea. Četiri godine je bio član londonskog kluba, no nije upisao nijedan nastup za Plavce. Nakon posudbi u Vitesse, Everton, Bournemouth i Malagu, krilni napadač se skrasio u Newcastleu za koji je nastupao od 2016. do 2021. godine.

Nakon što je prošlu sezonu proveo u saudijskom Al-Raedu, ove sezone je potpisao za Hatayspor. Za reprezentaciju Gane je nastupio 60 puta i postigao 10 golova.