Foto: Tuzlanski.ba

Brazilski nogometaš Vinicius Junior od naredne sezone nosit će Realov dres s brojem sedam, dok će njegov sunarodnjak Rodrygo na leđima nositi broj 11.

Nakon što je Cristiano Ronaldo otišao iz Reala, broj sedam je dobio Eden Hazard, no nogometaš iz Belgije nije opravdao očekivanja koja je od njega imao Kraljevski klub.

Očekuje se da će Vinicius, koji je ranije govorio da nema namjeru mijenjati broj na dresu i da želi igrati s brojem 20, biti znatno korisniji i bolji od Hazarda, a u prošloj sezoni pokazao se kao jedan od najboljih igrača ovog kluba i postigao je 23 pogotka uz 21 asistenciju u 55 odigranih mečeva.

S druge strane, nakon što je klub napustio Marco Asensio, broj 11 također je ostao upražnjen, a njega će u narednoj sezoni nositi Brazilac Rodrygo. Ranije je taj broj nosio Gareth Bale.

Real u novu sezonu ulazi i bez Karima Benzeme, koji karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, pa će tako u novoj sezoni morati potražiti i njegovu zamjenu. Očekuje se da će to biti Harry Kane iz Tottenhama.