Prosinečki umjesto povrijeđenog Kolašinca pozvao Nastića
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će početi pripreme za mečeve 3. i 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. "Zmajevi" će prvo u subotu, 8. juna, gostovati kod Finske, a tri dana poslije gostovat će Italiji u Torinu.

Selektor reprezentacije BiH, Robert Prosinečki neočekivano se našao u problemima za ova dva meča, nakon što smo u prve dvije utakmice savladali Armeniju i remizirali s Grčkom.

Zbog suspenzije, meč protiv Finaca propustit će Miralem Pjanić, a zbog povreda su otpali Rade Krunić i Sead Kolašinac. Jedina dobra stvar u odnosu na prethodni meč je da je Pjaniću umanjena kazna, pa će moći nastupiti protiv Italije.

- Umjesto Kolašinca, koji će krenuti s terapijama, pozvao sam Bojana Nastića koji trenutno nastupa za belgijski Oostende - kazao je naš selektor Prosinečki.

Reprezentativci će danas na Ilidži početi okupljanje, gdje će boraviti do 6. juna, kada će čarter-letom otputovati za Tampere. Do polaska u Finsku obavit će šest treninga u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru. (Avaz.ba)