Pripadnik navijačke skupine "Horde zla" donirao 50 eura za semafor na Tušnju
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što smo objavili informaciju kako je "JU stadion Tušanj" hitno neophodan semafor koji je jedina prepreka za dobijanje licence od strane  Komisije za stadione N/FS BiH za takmičenje FK Sloboda u Premijer ligi BiH, putem društvene mreže Facebook navijači Slobode počeli su sa prikupljanjem novčanih sredstava.

Semafor za objavljivanje rezultata, vremena i mogućnost obavještavanja gledaoca putem putujućeg teksta koji bi zadovoljio sve potrebne kriterije košta negdje oko 4.000 KM, a rok za njegovo postavljanje je 20. juni. 2014. godine.

U ovom slučaju Slobodi ne pomažu samo njeni navijači, naime Semir Bajramović navijač FK Sarajevo uplatio je donaciju u iznosu od 50 eura za kupuvinu semafora na Tušnju. Ovim putem u ime svih navijača zahvaljujemo se članu navijačke skupine Horde zla na donaciji.

Svi simpatizeri, navijači i prijatelji FK Sloboda koji su u mogućnosti da pomognu u nabavci semafora, svoje novčane donacije mogu ostaviti u Cafee bar "Arena" koji se nalazi u strogom centru Tuzle u ulici Kazan Mahala.

Sav novac koji bude prikupljen javno će biti objavljen sa imenima i iznosima, napisao je na svom Facebook profilu pokretač ove akcije i dugogodišnji navijač FK Sloboda Luk Van Gog Goran. (Tuzlanski.ba)