Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić, NBA pauzu provodi u Bosni i Hercegovini, dijelom održava formu ali stigne i putovati po BiH. 

Jusuf Nurkić posjetio čuvenu Djevojačku pećinu
Foto: Facebook

Najbolji bh. košarkaš najprije je posjetio Banja Luku gdje mu je društvo pravio prijatelj i poznati travel blogger Robert Dacešin. Nurkić nije krio oduševljenje ovim bh. gradom.

Nakon Banja Luke Nurkić u Tuzli pauzu između treninga koristi i za humanitarne aktivnosti, najprije je skupa sa suprugom Eminom odlučio da finansira izgradnju izletišta Zmajevo Srce, a nakon toga je posjetio i radnju "Cool čarape" koja sa sobom nosi posebnu humanu priču. 

Vezani članak Jusuf Nurkić će finansirati izgradnju objekta na izletištu Zmajevo srce u Tuzli

Danas je Nurkić posjetio Zaštićeni pejzaž Konjuh - Kladanj, prirodnu oazu bogatu autohtonim biljnim i životinjskim vrstama, područje koje je se opisuje kao predivna, netaknuta priroda. 

Posjeta ga je odvela u čuvenu Djevojačku pećinu, koja je poznata i kao Brateljevićka pećina, smještena uz desnu obalu rijeke Bukovice.  

Vezani članak Jusuf Nurkić u centru Banje Luke sa Robertom Dacešinom

Osim po legendi, pećina je poznata po svojim nevjerovatnim dimenzijama, a u njoj se nalazi djevojački grob, kao i preuređeni dio namijenjen za turističke posjete.