Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić komentarisao je današnji incident u Sarajevu u kojem je učestvovalo njegovo službeno vozilo.

Nešić se oglasio o današnjem incidentu, insistira da je napadnut, spominje "radikalne islamiste"
Foto: Arhiva

Nešić i dalje insistira da se radi o napadu, iako su relevantne pravosudne institucije utvrdile da je u pitanju saobraćajni prekršaj.

Nešić je potom rekao da ima neprovjerene informacije da je počinilac čovjek koji podržava "radikalne ekstremne islamističke grupe". Nikakve dokaze za ove svoje tvrdnje, međutim, nije priložio.

"Kažu da to nije ništa, da je to običan prekršaj. Ne znam kako se to može nazvati običnim prekršajem. Vozilo u kojem sam se nalazio i vozila u mojoj pratnji bila su jasno označena, imala su rotaciona svjetla, a čovjek je pokušao džipom da nam presječe put u više navrata i čak je pokušao u jednom trenutku da udari u vozila", rekao je Nešić novinarima u Prijedoru.

On je upitao šta bio bilo da je u automobilu možda bio direktor CIA.

"Postavljam pitanje cjelokupnoj javnosti BiH bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima ili Hrvatima šta bi bilo da je u vozilu umjesto Nešića bio direktor CIA-e, da li bi danas ta osoba bila na slobodi ili predmet istrage", dodao je Nešić.

[related]976173[/related]
 
Podsjećamo, Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela u današnjem incidentu u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio državni ministar sigurnosti Nenad Nešić.