Foto: Tuzlanski.ba

Pred velikim brojem medija u hotelu Tuzla u Srijedu, predstavljen je novi šef stručnog štaba i prvi asistent Crveno – crnih.

Acacio Alfredo Casimiro i Svetozar Perduv nisu krili uzbuđenje zbog dolaska u Rudarsku 2. u Tuzli. Iskusni portugalski stručnjak u Tuzli će imati svoj 15. trenerski angažman van svoje države. Zvanično predstavljanje novog trenera možete pogledati OVDJE.

Odmah nakon zvaničnog predstavljanja, Acacio Alfredo Casimiro i Svetozar Perduv u društvu Predsjednika UO FK Sloboda Azmirom Husićem otišli su u Banoviće gdje su Crveno – crni na 19. Memorijalu “Edib Čergić – Čari” protiv domaće Budućnosti odigrali utakmicu bez pogodaka sa a novi trener je imao prililu sa tribina posmatrati igrački kadar sa kojim će raspolagati u narednim utakmicama.

Prvi debi na klupi Slobode Alfredo Casimiro bi trebao imati već u nedjelju, (ukoliko na vrijeme dobije radnu dozvolu) u Zvorniku na gostovanju kod ekipe Drine, gdje će crveno-crni pokušati prekinuti negativan niz od tri uzastopna poraza.

Danas je na glavnom terenu Stadiona "Tušanj" obavljen i prvi trening pod vodstvom Portugalca i njegovog pomoćnika. Trening je bio zatvorenog tipa, fotografu našeg portala dozvoljeno je da 10-ak minuta treninga zabilježi, u prilogu vam donosimo nekoliko detalja sa treninga. (Tuzlanski.ba / Foto: E. Selimović)