Oko 500 Hordi Zla dolazi na Tušanj: Sloboda u problemima dočekuje izabranike Mehe Kodre
Foto: Tuzlanski.ba

Meho Kodro za utakmicu sa Slobodom može da računa na sve igrače, njegov kolega Casimiro neće moći računati na usluge čak pet prvotimaca.

U sklopu priprema za predstojeću utakmicu 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će snage odmjeriti ekipe Sarajeva i Slobode, nogometaši "bordo" tima odradili su danas još jedan trening na stadionu u Vogošći.

Kiša i loše vrijeme nisu pokvarili odličnu atmosferu koja vlada među izabranicima Mehe Kodre uoči posljednje ligaške utakmice u ovom dijelu sezone, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Pripremama su se danas priključili i igrači koji su bili odsutni zbog reprezentativnih obaveza, Gojko Cimirot i Krste Velkoski.

Zdravstveno stanje u ekipi je sjajno i svi igrači su u kombinacijama za utakmicu koja se igra u nedjelju, 23. novembra, na stadionu "Tušanj" sa početkom u 13 sati, navodi se u saopćenju.

fk-sloboda-trening-portugalac2 (1)S druge strane FK Sloboda nalazi se u problemima pred meč sa Sarajevom.  Pored toga što neće moći računati na usluge četvorice prvotimaca (Mujić, Salihović, Janković i Šećerović), Alfredo Casimiro se pred derbi sa Sarajevom susreo sa novim problemom.

Iskusni lijevi bočni, Elmir Kuduzović, zbog bolesti je propustio nekoliko treninga i njegov nastup u nedjelju je pod velikim znakom pitanja.

Kuduzović je u prošlom kolu u Bijeljini zadobio snažan udarac u glavu zbog kojeg je prije vremena napustio meč protiv Mladosti. Oporavak je trajao kratko, te se vratio treninzima, no u međuvremenu je zbog bolesti van stroja.

Kako stvari sada stoje teško da će igrači Slobode izbjeći novi neuspjeh i to ponovo na svom Tušnju pred svojim navijačima. Kako smo nezvanično saznali  FK Sarajevo će na utakmici sa Slobodom imati podršku oko 500 pripadnika Hordi Zla.

Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se u nedjelju 23. novembra od 13 sati na stadionu Tušanj. (Tuzlanski.ba)