Novi trener Sarajeva s Arkanom na ratnoj fotografiji
Foto: Tuzlanski.ba

Novi trener FK Sarajeva Ljupko Petrović družio se sa Željkom Ražnatovićem Arkanom?

ljupko petrovic arkan

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Ljubomir Ljupko Petrović nije još zvanično ni predstavljen u novom klubu (bit će danas), a na novo radno mjesto već je donio ''skandal''.

Naime, trofejni srbijanski stručnjak svojevremeno je gajio bliske prijateljske relacije sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, a iz tog perioda datira i fotografija na kojoj Petrović, uz Arkanove upute, ''cilja nepoznatu metu'' - uz osmijeh!

''Ne znam otkuda se pojavila ta fotografija. Ne sjećam se da se slikao nekad i negdje, s Arkanom i oružjem. Da li je neka montaža ili šta već, ja to ne znam'', izjavio je novi trener Sarajeva.

Nije poznato kada je i gdje nastala fotografija koja se jutros pojavila na društvenim mrežama uz pregršt komentara, uglavnom osuđujućih. U svakom slučaju, za Petrovića će biti mnogo pitanja na press konferenciji zakazanoj za 10.30 sati u Titovoj 38b.

Ražnatović je svojevremeno bio vođa navijača beogradske Crvene zvezde koju je s mnogo uspjeha s klupe predvodio upravo novi trener Sarajeva, piše Radiosarajevo.ba