Foto: Tuzlanski.ba

Navijači i simpatizeri Slobode ogorčeni su zbog niza loših rezultata. Nakon što su na društvenim mrežama osuli „paljbu“ po Sabahudinu Saši Vugdaliću u kojem vide jednog od glavnih krivaca za Slobodine neuspjehe, ovaj put je i na "Tušnju" upućena jasna poruka da Vugdalić nije poželjan u klubu sa Tušnja.

Vugdalić je navodno sportski direktor kluba koji ovu funkciju kako je rečeno na jednoj od press konferencija obavlja na volonterskoj osnovi, iako je javna tajna da Vugdalić navodno ima platu od oko 3.000 KM plus smještaj u hotelu Tuzla.

fukare-vugdalic-prozivkaU FK Sloboda, Vugdalić je došao na preporuku i inicijativu gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića kako bi svojim iskustvom i poznanstvima pokušao da pronađe investitore za nastavak izgradnje stadiona Tušanj.

Navijači vjeruju da je upravo na preporuku Vugdalića nekoliko fudbalera došlo u FK Sloboda, i upravo iz tog razloga najvatrenije pristalice crveno-crnih traže njegovu ostavku ali i zbog činjenice da prema njihovom mišljenju Vugdalić do sada ništa dobro i pozitivno nije napravio za Slobodu.

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić trenutno boravi u SAD-u, a sve poslove dok ga nema obavlja upravo Vugdalić. (Tuzlanski.ba)