Messi je od svoje povrede propustio osam utakmica za Inter Miami. 

Messi se večeras vraća na teren nakon dva mjeseca pauze zbog povrede
Foto: Leo Messi (Instagram) | Argentinska zvijezda

Argentinska fudbalska zvijezda Lionel Messi u nedjelju ujutro vraća se na teren u dresu Inter Miamija, nakon što je bio van igre više od dva mjeseca zbog povrede zgloba, izjavio je trener Miamija Gerardo Martino.

"Da, u redu je.  Trenirao je u četvrtak i planiramo ga za utakmicu. Nakon treninga ćemo odlučiti o strategiji za njega, ali je dostupan za igru" rekao je argentinski trener.

Inter Miami, koji predvodi Istočnu konferenciju MLS-a, igrat će protiv Philadelphia Uniona.

Messi je posljednji put igrao za Inter Miami početkom juna, prije nego što je propustio nekoliko utakmica. Njegov izostanak osjetio se na terenu, ali ekipa je uspjela održati dobru formu. On je povrijedio desni zglob 14. jula tokom finala Copa Americe, gdje je pomogao Argentini da pobijedi Kolumbiju.

Od tada je propustio osam utakmica MLS-a za Inter Miami, kao i kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo u argentinskoj reprezentaciji.

Inter Miami već je osigurao plasman u doigravanje MLS kupa, iako će njihova pozicija zavisiti od završetka regularne sezone, koja traje do 19. oktobra. Doigravanje će početi sljedeće sedmice i završiti finalom 7. decembra.

Od dolaska u Inter Miami, Messi je odigrao 12 utakmica, postigavši 11 golova i upisavši pet asistencija, čime je značajno doprinio usponu tima. Inter Miami se trenutno bori za plasman u doigravanje MLS-a, a povratak Messija mogao bi biti ključan u završnici sezone.

Finski krilni igrač Miamija, Robert Taylor, izjavio je da je Messijev povratak na treninge donio dodatnu energiju timu.

"Već smo bili puni samopouzdanja, ali njegovo prisustvo na treningu nam daje još više sigurnosti. Nadam se da će uskoro biti spreman za igru", rekao je Taylor.

Taylor ne očekuje dugoročne posljedice povrede na rekordnog osmostrukog osvajača Zlatne lopte.

"Naravno, dva mjeseca je dug period za svakoga, ali on je najbolji igrač na svijetu. Zato mislim da nećemo vidjeti mnogo drugačijeg Messija nego što smo ga dosad gledali", dodao je.