Foto: Tuzlanski.ba

Kakva je to utakmica bila na Etihadu, prepuna preokreta, vidjeli smo i promašeni penal, da bi na kraju City slavio sa 5:3. U drugom meču, Atletico je na gostovanju bio bolji od Bayera iz Leverkuzena, rezultat je glasio 2:3.

Monaco je prvi put kapitulirao u 27. minuti kada je veći dio posla napravio Sane, a Sterling je samo iz blizine trebao ugurati loptu u mrežu za 1:0, no ostaje dojam da je to učinio iz ofsajda.

Monaco do izjednačenja dolazi pet minuta kasnije kada Fabinho ubacuje s lijeve strane, Falcao je izbjegao pažnji obrane domaćina i glavom zabio za 1:1.

Monaco je u 40. minuti stigao do potpunog preokreta kada je Mbappe dobio dugu loptu, pobjegao obrani domaćina te zakucao loptu u mrežu za 2:1. Bio je to već 110. gol koji je Monaco zabio ove sezone u svim takmičenjima, te su najefikasnija ekipa Evrope, zabili su jedan više od Barcelone.

U 48. minuti Otamendi je srušio Falcao u šesnaestercu, a Kolumbijac je sam preuzeo odgovornost za izvođenje jedanaesterca, no bilo je to slabo, pa Caballero nije imao težak zadatak to zaustaviti. City je izjednačio u 58. minuti uz veliku pomoć Danijela Subašića, koji je katastrofalno reagirao nakon udarca Sergija Agüera s 10-ak metara iskosa s lijeve strane.

No, samo tri minute kasnije, Falcao se othrvao braničima Cityja i lob udarcem s 15 metara prebacio vratara građana za novo vodstvo gostiju. City se naravno nije predavao, a nagrada je stigla u 71. minuti kada je Silva ubacio iz kornera, a Agüero sjajnim udarcem iz prve zabio za 3:3. Ni to nije bio kraj uzbuđenjima, u 76. minuti City je stigao nakon novog kornera, do novog vodstva, a ovog puta pogodio je Stones.

Leroy Sane je pogodio za konačnih 5:3.

U drugom meču večeri prvu priliku vidjeli smo u 13. minuti koja je bila nesretna za Atletico. Leno je prvo sjajno obranio Griezmannu, no lopta se odbila do Wendella, koji je umalo zabio autogol, no ispriječila se prečka.

U 17. minuti ništa nije moglo spriječiti vodstvo Atletica, Niguez je sjajnim golom iskosa s lijeve strane pogodio suprotne rašlje za 1:0. Samo devet minuta kasnije pogriješio je Dragović, Gameiro je povukao kontru i dao za Griezmanna koji pogađa za 2:0. Bio je to 13. gol Francuza za Atletico u evropskim takmičenjima, a s vrha je skinuo Luisa Aragonesa.

Apotekari su smanjili nakon samo tri minute nastavka kada je Bellarabi bio precizan nakon sjajne lopte Henrichsa. Samo dvije minute kasnije tresla se prečka na drugoj strani nakon udarca Gameira. U 58. minuti Dragović je upotpunio svoju lošu večer tako što je skrivio jedanaesterac na Gameiru, koji sam preuzima odgovornost i pogađa za 3:1. Apotekari su se u igru opet vratili u 68. minuti kada je autogol zabio Savić.

Tačku na i za potvrdu pobjede Atletica golom u 86. minuti stavio je Torres.