Kylian Mbappe danas je i službeno je predstavljen kao novi igrač Real Madrida.

Foto: Screenshot | Predstavljanje Mbappea na Santiago Bernabeuu

"#WelcomeMbappé" (Dobro došao, Mbappe) objavio je klub na X, ističući da je i zdravstveni pregled 25-godišnjaka završen.

Poslije oficijelnog potpisa dokumentacije, Florentino Perez uručio je Kylianu repliku stadiona, sat i majicu s njegovim imenom i brojem "9", koji će nositi u novom klubu. 

Predstavljanje Mbappea pogledajte OVDJE.

Predstavio ga je Zinedine Zidane, koji ga je i doveo prvi put kada mu je bilo tek 13 godina. Nosit će dres s brojem devet, a iz poštovanja prema Luki Modriću nije ga ni pitao da mu prepusti desetku.

“Želim zahvaliti predsjedniku Florentinu i svim ljudima koji su mi omogućili da budem ovdje. Mojoj porodici, koja je jako sretna. Vidim majku, plače… Ovo je nevjerovatan, nevjerovatan dan. Odmalena sam sanjao da igram i to mi puno znači. Želim zahvaliti svim navijačima Madrida. Dugi niz godina davali su mi puno ljubavi. Hvala vam.

Sada se nadam da ću opravdati što sam u ovom klubu, najbolji na svijetu. Dat ću svoj život za ovaj klub i ovaj grb. Želim poslati poruku djeci, kojih vidim mnogo. Imao sam san i danas sam ga ispunio. Imam samo jedan savjet: sa strašću možete postići što god želite. Jako sam uzbuđen, puno mi znači biti ovdje. Jako sam sretan što sam dio kluba svojih snova i najvećeg kluba u historiji nogometa.

Ne želim dalje, ne želim plakati. Ali prvo želim napraviti nešto s vama: 1,2, 3… Hala Madrid!”, rekao je Mbappe na predstavljanju.

Rođeni Parižanin, Mbappe je napustio Paris Saint-Germain poslije sedam godina.

Osvojio je šest naslova francuske Ligue 1 u sedam sezona s PSG-om, a bio je i prvak Francuske s Monacom 2017.

Također je pomogao Francuskoj da osvoji Svjetsko prvenstvo 2018. održano u Rusiji.

U 308 utakmica za PSG, postigao je 256 golova i postao najbolji strijelac kluba svih vremena.