Kapiten mlade reprezentacije BiH predvodi drugi tim Juventusa u velikoj utakmici
Foto: Tuzlanski.ba

Kapiten mlade reprezentacije BiH Tarik Muharemović (21) kojeg je Sergej Barbarez pozvao za utakmice protiv Engleske i Italije pred sobom ima veliki izazov.

Njegov Juventus Next Generation, odnosno drugi tim Juventusa, u prilici je da iz Serije C izbori plasman u Seriju B. Bio bi ti historijski rezultat za ovu ekipu.

Muharemović je tu također kapiten.

Večeras u drugom meču polufinala gostuju Casertani. Od ovog protivnika u prvom duelu su izgubili 0:1. Gol u gostima ne igra ulogu, tako da Juventusu treba pobjeda od dva gola razlike.

Muharemovića su jako hvalili nakon prvog duela gdje su novinari saglasni da je bio najbolji u Juventusu.

“Najbolji na terenu i posljednji koji je odustao. Vodi veteransku odbranu dominirajući svim visokim loptama. S vremenom je imao priliku da izjednači, ali je glavom pogodio prečku” pisao je Tuttosport.

Casertana i Juventus Next Gen igraju revanš večeras od 20:30 sati.

Muharemović je ove sezone bio priključen i prvom timu Juventusa, kao i reprezentacije BiH kada ga je u svom mikro mandatu pozvao Meho Kodro.

“Gledali smo ga, ići ćemo ga opet gledati. Dobili smo pozitivan i ogromnu ocjenu iz Juventusa o Muharemoviću. ” rekao je Barbarez prilikom čitanja spiska za Englesku i Italiju.