Foto: Tuzlanski.ba

Juniori FK Sloboda Tuzla danas su na Tušnju odigrali derbi utakmicu 25. kola juniorske lige, protiv juniora FK Željezničar, ekipa Nedima Omerovića nije uspjela zabilježiti pobjedu. Minimalan poraz u velikoj mjeri je otežao put do ostvarenja cilja, a to je titula prvaka Premijer lige i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica između juniora FK Sloboda i FK Željezničar odigrana je na pomoćnom terenu stadiona Tušanj pred oko 300 gledalaca.

Prvo poluvrijeme obilježila je izjednačena igra na obje strane u kojoj su gosti pokazali da su u Tuzlu doputovali kako bi se nadigravali. Bez ozbiljnijih prilika prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme obilježilo je najprije isključenje trenera Slobode, a nakon toga i velika prilika za domaći tim koju je imao Dino Hodžić, ali je njegov udarac glavom odbranio je golman Željezničara. Nakon prilike Slobode i gosti su nakon kornera mogli postići pogodak ali rezultat se nije mijenjao.

U posljednjim momentima susreta pogodak za Željezničar postigao je Mirza Šubo i svom timu donio vrijednu pobjedu. (Tuzlanski.ba)