Ješiću malo osam žutih kartona koje je dobila Sloboda, Musemić ponosan na svoje igrače (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U okviru četvrtfinala Kupa BiH fudbaleri Slobode sasvim zasluženo rezultatom 2:1 savladali su ekipu Sarajeva.

Sloboda je povela u 24. minuti preko Krpića, a na 2:0 povisio je Zeba u 54. minuti iz slobodnog udarca. Pogodak za Sarajevo postigao je Okić iz sporno dosuđenog penala pet minuta prije kraja utakmice.

Treba istaknuti da je FK Sloboda u meču sa Sarajevom dobila čak osam žutih kartona od strane glavnog sudije Zorana Grbića iz Prijedora.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nervoza sa terena  prenijela se i ispred svlačionica gdje su se verbalno prepirala dva predsjednika klubova, Azmir Husić i Dino Selimović.

Napetosti nije manjkalo ni tokom davanja izjave trenera FK Sarajevo Miodraga Ješića koju je dao novinarima.

Odmah na početku Ješić je upitan da li ga je sramota suđenja na današnjem meču. Vidno isprovociran tim pitanjem trener Sarajeva krenuo je napustiti press ali je ipak ostalo i u nastavku prokomentarisao utakmicu.

"Ovo je bilo tek prvo poluvrijeme, ima još jedna utakmica da se odigra u Sarajevu. Zbog teškog terena za igru nismo gledali kvalitetniji fudbal. Sloboda je kod prvog gola iskoristila našu grešku dok je drugi pogodak za Slobou bila majstorija Zebe" - kazao je  trener FK Sarajevo Miodrag Ješić.

Na pitanje da kako komentariše osam žutih kartona koje su u ovom meču "zaradili" fudbaleri Slobode Ješić je kazao:

"Fudbaleri Slobode zaslužili su više kartona nego što su dobili, to je prava istina. Premotajte snimak svakog kartona pa ćete vidjeti da li sam u pravu ili nisam" - dodao je Ješić.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić je kazao kako nakon teške utakmice protiv Radnika ima samo riječi hvale za svoje igrače i partiju koju su pružili u meču sa Sarajevom.

"Zadovoljan sam. Rezultat je možda mogao da bude drugačiji ali sad šta je tu je, idemo dalje. Mogi igrači su nadigrali Sarajevo u svim elementima fudbalske igre i na to sam ponosan" - kazao je Husref Musemić nakon susreta. (Tuzlanski.ba)