Foto: Tuzlanski.ba

Prije samo nekoliko trenutaka završeno je izvlaćenje parova grupne faze lige prvaka.

\"ligaU jedno možemo biti sigurni a to je da ćemo gledati fantastične fudbalske predstave u novoj sezoni Champions League 2012/13.

Ono što najviše zanima ljubitelje fudbala je svako grupa u kojoj će nastupati Man City našeg reprezentativca Edina Džeke, i eto \"prvo pa muško\" naletiše na Real Madrid koji je i ovog puta uz Barcelonu glavni favorit za osvajanje tutule.

 U grupi E imat ćemo priliku gledati okršaje između Chelsea  i stare dame iz Torina. Bayern i Barcelona su imali dosta \"sreće\" Bavarci bi trebali imati prilićno lagan zadatak kada je u pitanju prolazak u narednu fazu takmičenja jer će za protivnike imati Valenciu, Lile, i BATE Borisov, dok bi Barcelona trebala odigrati rutinske utakmice u grupi  G protiv Benfice, Spartaka iz Moskve odnosno Celtica. Zagrebački Dinamo se našao u grupi A te će kao autsajder pokušati pomrsiti račune portugalcima (PORTO), ukrajincima (Dynamo Kyiv) te bogatim francuzima na čelu sa sjajnim Ibrom (PSG). Sve u svemu nadamo se dobrim i atraktivnim utakmicama sa dosta golova, našem dijamantu želimo da poput Miralema Pjanića matira Iker Casillasa, kladioničarima želimo dosta uspjeha u pogađanju rezultata.

(Klik na fotografiju za uvećan prikaz svih parova po skupinama: A, B, C, D, E, F, G, H)

\"liga

Tuzlanski.ba