Angel Di Maria završio je reprezentativnu karijeru onog trenutka kada je sudac označio kraj finalne utakmice Copa Americe u kojoj je njegova Argentina po 16. put osvojila naslov prvaka.

Angel Di Maria nakon osvajanja Copa Americe: Morali smo osvojiti trofej za Messija
Foto: Instagram | Angel Di Maria sa porodicom

U 16 godina igranja za reprezentaciju zabio je 30 golova i upisao 29 asistencija. A onda je u posljednjoj izjavi za medije u reprezentativnom dresu prvo progovorio o Lionelu Messiju.

“Nije mi drago što je Messi morao tako izaći i završiti utakmicu, ali jednom smo morali osvojiti trofej za njega, da ga usrećimo. Ovo je bila noć kada smo mu vratili”, rekao je Angel Di Maria nakon finala.

Prije početka turnira sjajni Argentinac je najavio da će internacionalnu karijeru završiti na Copa Americi:

“Zapisano je da završi ovako. Rekao sam momcima jučer za vrijeme večere da sam ovo sanjao, da sam sanjao da će moja zadnja utakmica u dresu Argentine biti finale Copa Americe, da sam sanjao da ćemo pobijediti i da će sve ovako završiti. Ne znam ni što bih rekao. Osjećam se odlično, zauvijek ću biti zahvalan što sam bio dio ove generacije. Dao sam sve što sam imao i sretan sam i ispunjen što odlazim na ovakav način.”

Di María je za Argentinu debitirao 6. septembra 2008. u utakmici protiv Paragvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. U 16 godina odigrao je 144 utakmice.

Samo su Lionel Messi (185) i Javier Mascherano (147) odigrali više utakmica.

U posljednjih deset godina Di Maria je s Argentinom igrao u šest od mogućih osam finala.

Jedina iznimka su finale Svjetskog prvenstva 2018. i finale Copa Americe 2019. Osvojio je naslov svjetskog prvaka 2022., a Copa Americu 2021. i 2024.

A osim Finalissima 2022. bio je svjetski prvak sa selekcijom U20, a ima i zlato s Olimpijskih igara.