Foto: Tuzlanski.ba

U okviru 25. kola M:tel Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u Tuzli susret su odgirali Tuzla City i Sloboda. Formalni domaćini u ovom susretu slavili su minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. 

Ključni trenutak utakmice se dogodio u 65. minuti kada je Ramić pao u kaznenom prosotru Slobode nakon duela sa Jusićem, a sudija Bandić pokazao na 11 metara. Brkić je bio precizan sa bijele tačke. Šutirao je po sredini gola i matirao Golubovića za vodstvo od 1:0 što će se ispostaviti kao konačan rezultat.

Vezano | Golom s bijele tačke Sloboda na Tušnju poražena od Cityja 

"Prvo poluvrijeme smo bili dominantni, ali bez veliki šansi, dosta nervoze, ali zaslužena pobjeda u svakom slučaju. Važnost utakmice je učinila svoje. Igrali smo utakmice srijeda-subota malo smo se istrošili i možda je i to uticalo na nešto lošiju utakmicu. Mi imamo ambicije da igramo dobro i da osvojimo što veći broj bodova do kraja, za šta će to na kraju biti dovoljno vidjet ćemo, na kraju ne ovisi sve o nama." istakao je šef struke Tuzla Citya Husref Musemić.

Kratak osvrt na susret na Tušnju imao je i Mladen Žižović:

"Tuzla City možda jeste bio bolji protivnik u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo igrali dosta bolje. Čestitam protivniku mi idemo dalje, borit ćemo se za svaki bod, posebno su bitni bodovi sa strane" istakao je Žižović.