Igrači Slobode: Nakon nekoliko godina prvi put i nas je neko pitao za mišljenje
Foto: Tuzlanski.ba

U BKC-u Tuzla održan III po redu sastak UG "Klub prijatelja FK Sloboda" Tuzla

sloboda bkcIdeja odnosno incijativa da se formira Udruženje građana koje je će za cilj imati pomoć prvenstveno fudbalskom klubu Sloboda a zatim i ostalim sportskim kolektivima sa područja općine Tuzla ulazi u svoju završnu fazu.

Danas je u Plavoj sali BKC-a održan III po redu sastanak navijača, simpatizera, građana i prijatelja FK "Sloboda" nakon što se na prošlom sastanku usvojio nacrt "Statuta" i imenovale osobe koje će pravno zastupati Udruženje, na današnjem sastanku formiran je i imenovan Upravni odbor kao i 41 član Skupštine UG "Prijatelji F.K Sloboda" Tuzla. Takođe je imanovan nadzorni odbor kao i sekretar Udruženja.

Sastanku su prisustvovali i novoizabrani predsjednik UO F.K "Sloboda" Azmir Husić te članovi Vedran Lakić i Mirsad Tinić koji su su podržali ovu incijativu. Nakon što je Azmir Husić saopštio ime novog šefa stručnog štaba kluba sa Tušnja a riječ je o Smajilu Kariću, priliku da se obrate dobili su i fudbaleri Slobode.

Pršeš i Divković istakli su da su pormjene na bolje već vidljive, jer nakon nekoliko godina prvi put da je s igračima razgovarao neko iz Upravnog odbora i pitao ih za mišljenje. Mladi fudbaleri Slobode obećali su da će u nastavku prvenstva davati u svakoj utakmici svoj maksimum i da vjeruju kako se Sloboda može brzo vratiti na staze stare slave.

Predstvnici UG "Klub prijatelja F.K "Sloboda" poručili su igračima da su vrata ovog udruženja za njih uvijek otvorena i da svaki fudbaler može bilo kad doći i bez ikakvog straha prijaviti svako mešetarenje i nepravilnost koja se dešava u klubu.

Za predsjednika Udruženje jednoglasno je izabran Miralem Suman, ostale članove Upravnog odbora sačinjavaju: Nermin Čolić, Eldar Bajrić, Almir Arnaut Beli, Zlatko Berbić, Azabagić Amir, Eldar Jusufbegović, Damir Rakanović, Edin Hajvaz, Mirza Karač i Adnan Krdžalić.

Posebna čast i zadovoljstvo bila je prisutnost prof.dr. Zlatana Begića kao i Nermina Čolića poznatijeg kao Bony koji već duže vremena finansijski pomaže Slobodu.

Javnost o svim aktivnostima vezanim za rad ovog Uruženja se može informisati  putem web stranice: www.crveno-crni.ba takođe vas pozivamo da se registrujete na forum pomenute stranice kako bi zajedničkim snagama i idejama našoj Slobodi vratili sjaj koji zaslužuje.

Tuzlanski.ba