Holanđanin doputovao u Istanbul: Van der Wiel pregovara sa Fenerbahčeom
Foto: Tuzlanski.ba

Van der Wiel danas održao sastanak sa čelnicima turskog prvoligaša Fenerbahčea, tokom kojeg je bilo govora o detaljima transfera

Holandski reprezentativac i fudbaler prvaka Francuske Paris Saint Germaina (PSG) Gregory van der Wiel doputovao je u Istanbul, gdje su u toku pregovori sa turskim prvoligašem Fenerbahčeom.

Kako saznaje novinar AA, čelnici turskog Fenerbahčea jučer su u Istanbul doveli desnog beka sa Parka Prinčeva, a pregovori oko njegovog prelaska u "žuto-plavi" tabor su u toku.

Wiel, kojem ističe ugovor sa PSG-om, je nakon obilaska Istanbula danas održao i sastanak sa čelnicima kluba, tokom kojeg je bilo govora o detaljima transfera.

Inače, aktuelni desni bek Fenerbahčea Gokhan Gonul najavio je odlazak iz kluba, a u slučaju da sa Wieleom (28) dogovor bude postignut, Fenerbahče neće morati plaćati odštetu.

Gregory Van der Wiel karijeru je započeo u holandskom Ajaxu, gdje je proveo sedam sezona. U PSG je prešao 2012. godine, gdje je četiri puta zaredom proslavio šampionat. U protekloj sezoni ostvario je 27 nastupa, postigao dva gola i pet asistencija. (Anadolija)