Dimitri Payet odlazi u Marseille
Foto: Tuzlanski.ba

Dimitri Payet dogovorio je prelazak u francuski Marseille iz kojeg je 2015. godine stigao u West Ham United, pišu u nedjelju britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Transfer vrijedan 34 miliona eura dogovoren je u nedjelju, a Payet je odmah otputovao u Francusku na ljekarski pregled nakon kojeg će potpisati ugovor.

Iako je menadžer West Hama Slaven Bilić uporno tvrdio kako se ne želi odreći jednog od ključnih fudbalera svog tima, on je nedavno na konferenciji za medije potvrdio da je Payet odbio trenirati sa suigračima i zatražio svoj odlazak u Francusku iz porodičnih razloga.

Za West Ham je zabilježio 60 nastupa i postigao 15 golova. Prošlog februra je sa tim klubom potpisao petipogodišnji ugovor, podsjeća Sky Sports.

Dimitri Payet je u London stigao u ljeto 2015. godine u transferu vrijednom 12,5 miliona eura. U londonskom klubu je odigrao dobru sezonu, a "čekićare" je odveo do sedmog mjesta u prvenstvu.

Do sada je igrao za AS Excelsior, Nantes, Saint-Étienne, Lille, Marseille. U dresu reprezentacije Francuske je u 32 nastupa postigao osam golova.