Derbi u Tuzli: Znate li kada je Sloboda posljednji put pobijedila Široki Brijeg?
Foto: Tuzlanski.ba

Utakmicama 2. kola ovog vikenda se nastavlja BH Telecom Premijer liga BiH. Jedan od derbija biće odigran večeras od 20.30 sati u Tuzli, gdje se sastaju Sloboda i Široki Brijeg.

Ranjeni Širokobriježani na Tušanj dolaze nakon neočekivanog poraza od Čelika (0:1) i sigurno je da se žele iskupiti i osvojiti prve bodove, kao što su to često činili posljednjih godina protiv Tuzlaka.

Tradicija im ide na ruke jer su protiv Slobode u seriji od sedam utakmica bez poraza, računajući i prvenstvene i kup utakmice. Posljednja pobjeda Širokog Brijega bila je izuzetno ubjedljiva - 4:0 na Pecari.

Zanimljivo da je Sloboda zadnji put slavila protiv Širokog Brijega 22. oktobra 2016. godine na Tušnju. Bilo je 1:0 na domaći sastav, a tada je jedini gol postigao Sulejman Krpić iz penala.

Što se tiče ostalih utakmica 2. kola, danas se od 17.30 sati sastaju Mladost - Željezničar i Radnik - Tuzla City, a od 20.30 sati Borac - Zvijezda 09. U nedjelju su na rasporedu još dva meča: Zrinjski - Velež (20.00 sati) i Čelik - Sarajevo (20.30 sati). (Fena)