Foto: Tuzlanski.ba

U prostorijama SD Sloboda danas je održana press konferencija povodom utakmice 10. kola BH Telecom Premijer lige u okviru kojeg FK Sloboda gostuje u Zvorniku kod ekipe Drine.

Novinarima se obratio novi šef stručnog štaba Alfredo Casimiro koji je sumirao utiske nakon tri dana provedena u Tuzli i dva odrađena treninga sa ekipom.

casimiro1

Portugalski stručnjak je iskazao svoje zadovoljstvo samim prijemom u klubu, uslovima rada kao i igračkim kadrom za koji smatra da je kvalitetan i da ima potencijal za dobre rezultate.

"Koliko sam uspio da vidim Slobodu čine uglavnom mlađi igrači, oni moraju biti složan kolektiv da bi svi skupa napravili uspjeh koji želimo. Na prvom treningu sam kazao igračima kakva je moja vizija i šta se od njih očekuje. Svi skupa treba da zaboravimo sve što je bilo ranije, sada moramo energiju da usmjerimo ka boljoj Slobodi koju će svi da respektuju" kazao je Casimiro.

Novinarima se obratio i kapiten tima Damir Mehidić koji je istako kako se on i njegovi saigrači nadaju da će promjena u stručnom štabu imati pozitivan ishod na njega i njegovu ekpu.

"U Zvorniku treba da pokažemo da znamo igrati fudbal, ekipa je kompletna i sa novim trenerom vjerujem da možemo do pobjede" smatra kapiten Crveno-crnih. Više detalja sa press konferencije pogledajte u video prilogu članka:

Fudbaleri Slobode predvođeni novim trenerom u nedjelju od 15:30 sati igraju u Zvorniku protiv ekipe Drine, simpatizeri, navijači i ljubitelji fudbala u Tuzli očekuju prekid serije poraza i osvajanje novih bodova. (Tuzlanski.ba)