Bivši Hajdukov napadač Said Ahmed Said nakon godinu i tri mjeseca bez kluba pred potpisom je ugovora sa Slobodom iz Tuzle.

Bivši napadač Hajduka pred potpisom za Slobodu, u splitskoj ekipi briljirao po broju pogodaka
Foto: Facebook | Novi igrač Slobode

Fudbaler iz Gane Said Ahmed Said, novo je ime na treninzima Slobode.

Sloboda nakon prvih devet kola u Wwin ligi BiH ima samo dva boda i postigla je tek tri gola.

'Crveno-crnima' je trebalo jedno od ovakvih pojačanja. najboljih dana kada je u 67 nastupa za Hajduk postigao 21 i asistirao za 15 golova.

Fudbaler porijeklom iz Gane u dresu Hajduka je odigrao ukupno 89 utakmica, a nakon ekipe iz Splita nastupao je za Rio Ave, Lokeren, rumunski Arges.

Said je u Hajduku bio poznat po incidentima i kaznama. Na utakmici pretkola Evropa lige protiv Evertona je uzeo loptu Anti Ercegu kada se ovaj spremao izvesti penal.

Said je zatim iz otetog jedanaesterca promašio. Nakon utakmice Kupa u Solinu potukao se sa suigračem Zvonimirom Kožuljom.

Karijeru je započeo u Italiji, gdje je bio član omladinskih kategorija Intera i Chieva. Igrao je za Genou, Monzu, Mantovu.

Podsjećamo, dolaskom Azmira Husića na čelo kluba, u Rudarskoj 2 odmah se započelo sa korekcijama. 

Odmah nakon preuzimanja funkcije, Husić je na dan meča Sloboda - Sloga Doboj uručio otkaz treneru Marku Maksimoviću, koji je sa Slobodom u 8. odigranih kola ostvario svega dva remija, uz šest poraza, te su njegov odlazak već dugo priželjkivali navijači ovog kluba.

Da je Husić nezadovoljan igračkim rosterom govori i činjenica de je dovođenjem novih igrača u ekipu želio uvesti novu energiju.

Vezani članak Nova imena na Tušnju: Četiri igrača potpisala ugovore

Naime, 2. oktobra ugovore su potpisali i Adnan Džafić, Petar Bojo, Enedin Mulalić i Tarik Isić.

Ekipa Slobode naredni meč dočekuje na pretposljednjoj poziciji, a utakmica koja je sa GOŠKOM trebala biti igrana u Gabeli u subotu, 5. oktobra, odgođena je nakon odluke NSBiH zbog tragičnih poplava koje su odnijele veliki broj života u dijelovima naše države.

Novi termin za odigravanje ovog meča je subota, 19. oktobar.

Ekipa iz Gabele zauzima posljednju 12. poziciju, te će ovaj susret biti prilika da Sloboda izađe iz rezultatske krize i popravi bodovno stanje.