Skandal je izbio nakon što je na društvenim mrežama procurio eksplicitni video u kojem su navodno prikazani Karaarslan i Erdemir.

Turski fudbal potresa veliki skandal: Delegat UEFA-e snimljen u prisnom odnosu sa mladom sutkinjom
Foto: Društvene mreže | Veliki skandal u turskom fudbalu

Turski fudbal potresa veliki skandal koji uključuje 24-godišnju sutkinju Elif Karaarslan i 61-godišnjeg sudijskog delegata Orhana Erdemira.

Skandal je izbio nakon što je na društvenim mrežama procurio eksplicitni video u kojem su navodno prikazani Karaarslan i Erdemir.

Ovaj incident je izazvao burne reakcije javnosti, a Turska fudbalska federacija (TFF) je brzo reagovala, trajno oduzevši licence oboma.

Karaarslan, koja je ranije bila talentovana fudbalerka prije nego što je zbog povrede prešla u suđenje.

Negirala je da je osoba nas nimku ona, navodeći da je snimak montiran korištenjem naprednih tehnologija poput umjetne inteligencije.

Njen advokatski tim planira pokrenuti pravne korake kako bi osporio odluku federacije, tvrdeći da je video lažan i da je došlo do ozbiljnog kršenja njene privatnosti.

Osim na evropskim utakmicama, Erdemir je bio delegat i na brojnim dvobojima prvog ranga turskog fudbala.

"Moja karijera suca i delegata, što su poslovi koje sam ponosno obnašao 30 godina bez ijedne mrlje, uništena je zbog dijeljenja informacija. Moja reputacija u očima obitelji, prijatelja i kolega je uništena", javio se spomenuti delegat.