"Svene, hvala ti što si uvijek bio osoba kakva si oduvijek bio, strastven, brižan, miran i pravi gospodin. Zauvijek ću ti biti zahvalan što si me učinio svojim kapetanom, napisao je Beckham u oproštajnoj poruci Erikssonu.

Beckhamovo posljednje druženje sa Erikssonom: "Znali smo da je oproštaj"
Foto: Screenshot

Sven-Göran Eriksson (76), legendarni švedski trener, preminuo je u ponedjeljak nakon kratke i teške borbe s bolešću. U bogatoj je karijeri bio na klupi 12 klubova i četiri reprezentacije na svim stranama svijeta.

Erikssona vole i u Engleskoj jer je bio prvi stranac koji se našao na klupi 'tri lava'.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli David Beckham (@davidbeckham)

Slavni švedski trener imao je poseban odnos sa Davidom Beckhamom kojem je dao kapitensku traku i pretvorio ga u vođu reprezentacije. 

Vezani članak Tužan dan u svijetu fudbala: Preminuo čuveni Sven Goran Eriksson

Emotivnom porukom Beckham se oprostio od Šveđanina.

"Smijali smo se, plakali smo i znali smo da se opraštamo... Svene, hvala ti što si uvijek bio osoba kakva si oduvijek bio, strastven, brižan, miran i pravi gospodin. Zauvijek ću ti biti zahvalan što si me učinio svojim kapetanom, a ja ću zauvijek čuvati ova posljednja sjećanja na ovaj dan s tobom i tvojom porodici... Hvala, Svene, i na tvojim posljednjim riječima meni: bit će u redu", napisao je Beckham na Instagramu.

Beckham je u junu posjetio bolesnog Erikssona u Švedskoj, a tim je povodom pripremio šest litara vina kako bi nazdravili za sretne uspomene.

"Došao je sa šest litara vina s datumima koji su mi bili važni. Imao je vino iz 1948. godine, kada sam se rodio, to je bilo vrlo lijepo od njega. Iskrena je osoba, mogao je biti velika diva, ali je zapravo potpuno suprotan slučaj s njime", rekao je Eriksson u dokumentarcu.

Osim vina iz 1948. godine, Beckham je donio i bocu vina iz 1982. kada je Eriksson osvojio Uefin kup s IFK Goteborgom, kao i bocu vina iz 2000. godine kada je Eriksson osvojio talijansko prvenstvo s Laziom.