Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20 sati i 45 minuta gostuje kod Nizozemske u okviru Lige nacija.

Barbarez otkrio probleme pred  utakmicu: Bez Kolašinca zbog povrede, Ahmedhodžić tražio da ide kući
Foto: NS BIH

Selektor Sergej Barbarez smatra da su njegovi izabranici spremni za sutrašnji susret s obzirom na to da su treninzi dobro prošli, a zmajevi su pokazali visok nivo motivacije.

No, ono na šta se ne može utjecati jesu povrede zbog čega Barbarez neće moći računati na Kolašinca i Ahmedhodžića. 

''Nažalost nećemo moći računati na Seada Kolašinca, koji vuče povredu od ranije i Anela Ahmedhodžića koji je već otputovao na svoju destinaciju. Anelova povreda nije medicinski bila ozbiljna, ali on se nije osjećao dobro i otišao je kući'',  rekao je Barbarez.

Novinari su iskoristili priliku da Barbareza podsjete na ranije probleme sa ovim Ahmedhodžićem, no selektor se nije htio na to osvrtati. 

''Mene možete pitati ono što je bilo kada sam došao. Ne znam šta se ranije dešavalo. Nema razloga da ne vjerujem našem igraču. Ovdje smo svi svojom voljom, niko nije primoran da bude'', istakao je Barbarez.

Barbarez kao da je znao da će imati problema sa stoperima pa je pozvao više centralnih bekova.

''Selektor uvijek ima neki plan. Ideja nam je da uvijek imamo šest stopera, nekad i sedam. Neko nas dobro gazi s neke druge strane, kako bih to objasnio. Želim svima dati šansu'', kaže Barbarez.

Kada je riječ o Nizozemcima, kaže da imaju ideju kako im se suprotstaviti. 

''Imamo ideju kako im se suprotstaviti, razmišljamo 24 sata o tome šta ćemo i kako ćemo'', zaključio je.