Svi u Mejdan: Košarkaši Slobode dočekuju rasterećeni Leotar (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Povodom 17. kola Prvenstva BiH za košarkaše danas je u prostorijama "OKK Sloboda" Tuzla upriličena konferencija za medije.

Nakon dvije gostujuće pobjede u redovima Slobode vlada izuzetno dobra i pozitivna atmosfera pred utakmicu sa drugoplasiranim Leotarom.

Iako su Trebinjci jedina ekipa koja je uspijela nanijeti poraz prvoplasiranim Sparsima, u Slobodi vjeruju da makismalnim zalaganjem uz podršku sa tribima mogu do nove pobjede koja bi bila od ključnog značaja u borbi za mjesto koje ujedno vodi u play-off završnicu prvenstva.

Trener Damir Mulaomerović sutra neće moći računati na usluge Latifagića, Grošića kao i Gajića koji sa trenažnim procesom nastavlja od iduće sedmice.

"Sigiran sam da će publika u Mejdanu uživati u vrhunskoj košarkaškoj predstavi, Leotar je odliča ekipa sa nekoliko veoma dobrih pojedinaca. Smatram da nam najveća opasnost prijeti od Šakotića, Aleksića i Cvetkovića. Vjerujem u svoje momke i ako budemo igrali kako najbolje znamo možemo do pobjede" kazao je Mulaomerović.

Interesovanje za ovu utakmicu je veliko pa se očekuje da bi Velika dvorana Mejdana mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Mirza Ibračević također vjeruje da njegova ekipa može sutra pružiti jednu dobru košarkašku partiju.

"Očekivanja su velika pred meč sa Leotarom, pobjedom bi ovjerili rezultate koje smo napravili u Bileći odnosno Sarajevu. Dobro smo pripremljeni i obećavam svim navijačima maksimalan angažman na parketu" kazao je košarkaš Slobode Mirza Ibračević.

Utakmica između OKK Slobode i KK Leotara iz Trebinja se igra u subotu 07.02.2015. godine sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice po cijeni od 2KM možete kupiti na sljedećim mjestima:
– CD Shop “Mido” na Korzu od 09:00h do 21:00h
– Fast Food “Šećo” na Brčanskoj malti od 09:00h do 16:00h
– Biletarnica ispred Mejdana od 09:00h do 15:00h, a na dan utakmice od 17:00h