Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savršeni seksualni život bi trebalo da izgleda ovako

Preuzmite sliku

Popularno

Stručnjaci otkrivaju kako danas izgleda savršeni seksualni život…

Iako većina ljudi smatra da je savršeni seks kombinacija strasti, zadovoljstva i višestrukih orgazama, istina je daleko drugačiji.

To je potvrdio i seksualni terapeut James Price, istakavši da je idealna seksualna veza mnogo manje uzbudljiva od priča koje se prepričavaju ili plasiraju u specijalizovanim magazinima.

“U početku veze, partneri najprije eksperimentišu, pokušavajući da shvate šta je to što im prija i stvara obostrano zadovoljstvo. Seks evoluira vremenom i postaje bolji kako veza odmiče. Tako se ljubavnici upoznaju i shvataju šta je to što ih uzbuđuje. Takođe, oni razaznaju i šta im ne prija, o čemu partner mašta i kako mu izmamiti seksualnu želju”, rekao je James.

On je posebno napomenuo da što duže vrijeme provedemo u vezi, to može i najbolji seks pretvoriti u rutinu.

U momentu kada partneri upoznaju međusobne želje i navike u krevetu, kvantitet obično zamjenjuje kvalitet, koji postaje mnogo bitniji. Sasvim očekivano, seks u savršenim vezama se praktikuje u prosjeku dva puta sedmično.

“Čak i ako se učestalost seksualnih odnosa smanjuje, to ne treba pripisivati krizi u vezi ili nedostatku privlačnosti. Na učestalost u velikoj mjeri utiče i umor koji dolazi sa dugim radnim vremenom, pa mnogi od parova ne stižu dalje od maženja pred televizorom”, zaključio je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,