Svakom novom serijom telephona, Apple oduševi svoje korisnike, međutim, prema mišljenjima korisnika, Iphone 13 pro još uvijek važi za najbolju seriju telefona.

Zavirite u svijet IOS-a: Koji iPhone ima najbolje performanse?
Foto: Unsplash

Nakon predstavljanja modela 14 i 15, prema mnogim specifikacijama, ali i iskustvima korisnika, Iphone 13 pro još uvijek drži mjesto najboljeg modela iPhone-a. 

Prije dvije godine predstavljen je model 14, a 2023. godine 15. Ova dva modela imaju mnogo sličnosti, novi izgled ekrana na pro i pro max modelima, veličina uređaja, brzina, mogućnosti kamere, samo su neke od specifikacija.

Iako svi korisnici teže najnovijem modelu, ipak često se vode polemike koji je to model Iphone-a, još uvijek, prema specifikacijama jedan od boljih.

iPhone 13 pro već važi za stari telefon, a na tom modelu, za sada, zabilježeno je najmanje kvarova. Ovaj model idalje ima, kako tvrde mnogi, savršenu kameru što je mnogim korisnicima od velikog značaja.  

Vezani članak Ljubitelji Apple-a vode polemike na forumima: Evo zašto treba preskočiti iPhone 16

Zdravlje baterije na telefonima predstavlja najveću brigu korisnicima u trenutku kada biraju nove.  Iphone-ovi modeli imaju mogućnost uvida u zdravlje baterije koje opada vremenom i u zavisnosti od adekvatnog korištenja uređaja. Međutim korisnici modela 13 pro imaju manju ''brigu''. Njegova baterija ima odlične performanse, njen vijek znatno je duži nego na ostalim modelima.

O ovoj seriji telefona, osim na forumima, priča se i na društvenim mrežama, posebno na TikTok-u gdje ljudi dijele svoja iskustva. 

''Da, najbolji je! I nije ogroman kao pro max 😁'', ''Slažem se još uvijek ga koristim i ne planiram ga mijenjati'', ''Najbolji ikad'', neki su od komentara na ovoj društvenoj mreži.

@iservicehrvatska Najbolji iPhone je ⁉️ . . #thebest #iphone #apple #popravakmobitela #servismobitela #zagreb ♬ original sound - iService.hr

Podsjećamo, Apple je najavio i novu seriju, iPhone 16 koji treba izaći u septembru ove godine. Da li će oduševiti korisnike novim specifikacijama, ili će među favoritima ipak ostati neke ranije verzije, ostaje da se vidi.