WhatsApp uvažio žalbe: Nova funkcija donosi promjene u radu
Foto: Tuzlanski.ba

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija današnjice, a svakodnevno se trude udovoljiti željama svojih korisnika.

Ovaj džinovski softver za poruke, kako bi spasio milione odnosa širom sveta, nedavno je izbacio jedan takav update. Ova nova funkcija WhatsAppa je poznata kao Pin Chat funkcija.

Uz pomoć ove nove funkcije, korisnici će imati slobodu da selektuju (pinuju) određene razgovore koje žele da vide na vrhu svog ekrana. Funkcija pin chat je postavljena da pomogne ljudima u pristupu njihovim najomiljenijim razgovorima na vrhu njihovog ekrana za dopisivanje. WhatsApp takođe radi na razvoju aplikacije plaćanja koju će ponuditi svojim korisnicima i funkciju lokacije uživo.

Funkcija je dostupna za korisnike koje koriste WhatsApp Android verziju 2.17.162 i novije. Zato što nepročitanim porukama treba dati malo prostora, možete zakačiti samo na najviše tri kontakta. Korisnik će imati slobodu da pinuje i otkači bilo koji razgovor s potpunom lakoćom.

Postoji drugačiji pin simbol na desnom kraju chata, tako da korisnici mogu lako identifikovati koju razgovor je zakačen, a koja nije. Funkcija će biti aktivna vrlo brzo, jer je već sada dostupna u beta verziji. (Tuzlanski.ba)