WhatsApp i dalje nudi nevjerovatne funkcije za privlačenje korisnika. Platforma za razmjenu poruka navodno testira novu funkciju "kontrole zumiranja" za svoju kameru za dopisivanje. 

WhatsApp testira novu funkciju kontrole zumiranja za kameru u chatu
Foto: pixabay | Nova funkcija

Potpuno nova funkcija WhatsApp kamere ima za cilj da poboljša iskustvo snimanja fotografija za korisnike. To će pomoći korisnicima da naprave jasnije slike, poboljšavajući ukupnu funkcionalnost aplikacije za razmjenu poruka.

Nova funkcija WhatsApp kamere je na putu

Funkcija „kontrole zumiranja“ je uočena u Android beta verziji 2.24.15.3. Važno je napomenuti da je potpuno nova Zoom funkcija trenutno dostupna ograničenom broju beta korisnika. Međutim, uskoro se očekuje šire stabilno izdanje.

Kada se ova funkcija pojavi, korisnici će vidjeti novu ikonu pored okidača u interfejsu kamere aplikacije. Dodirom na ovu ikonu, oni mogu ručno podesiti nivo zumiranja. Štaviše, tipičan gest „štipanje za zumiranje“ i dalje se može koristiti za fino podešavanje postavki zumiranja. Da bi brzo resetovali nivo zumiranja, korisnici moraju ponovo da dodirnu dugme za zumiranje.

Ova nova funkcija kontrole zuma je značajno poboljšanje u odnosu na prethodne verzije. Ranije su korisnici WhatsApp-a morali držati okidač i pomicati prste gore-dolje kako bi promijenili zum. Novi pristup pojednostavljuje ovaj proces, omogućavajući brza i laka podešavanja sa samo nekoliko dodira.

Funkcija je još uvijek u fazi testiranja. Međutim, može potrajati neko vrijeme da se uvede svim korisnicima. Oni koji žele isprobati novu funkciju mogu se registrovati za Google Play Beta program. Ovo će omogućiti pristup najnovijim funkcijama prije službenog izdanja. WhatsAppova funkcija kontrole zumiranja obećava da će poboljšati iskustvo snimanja fotografija unutar aplikacije, čineći je jednostavnijom i efikasnijom.