Ako volite svoj stariji iPhone uređaj, ali baterija vam se brzo prazni, evo savjeta kako da joj povećate izdržljivost.

iPhone ima skrivenu funkciju koja udvostručuje trajanje baterije
Foto: Unsplash

Ako postoji nešto što korisnici iPhonea ne mogu podnijeti, to je stalna potreba za punjenjem svojih uređaja.

Bilo da ste običan korisnik ili neko zalijepljen za svoj ekran , suočavanje sa brzim pražnjenjem baterije je u najmanju ruku frustrirajuće.

Naravno, starost vašeg iPhone-a igra ulogu u performansama baterije, ali ako imate relativno novi model i još uvijek ste vezani za punjač, ​​vrijeme je da kopate dublje, piše Gotechtor.

Svi znamo da su neke aplikacije ozloglašene baterije – aplikacije za društvene mreže i aplikacije za strimovanje videa , gledam vas – ali ono što bi vas moglo iznenaditi je da neke manje poznate postavke također mogu tiho prazniti vašu bateriju .

Govorimo o funkciji Reduce White Point. Dakle, šta je Smanjenje bijele tačke ? U suštini, to je postavka ekrana koja prigušuje najsjajnije bijele boje na ekranu, čineći cjelokupni prikaz manje intenzivnim.

Ovo nije samo malo podešavanje; smanjenje intenziteta bijele boje vašeg ekrana može značajno smanjiti potrošnju baterije i stvoriti ugodnije iskustvo gledanja.

Ako ste ikada zatekli sebe kako žmirite u ekran kasno noću ili se naprežete tokom maratonskog skrolovanja na društvenim mrežama, ova postavka bi mogla promijeniti igru.

Da biste prilagodili ovu postavku, slijedite ove korake:

Idite na Postavke
Tap Accessibility
Then, select Display & Text Size

Pomaknite se prema dole da biste pronašli opciju „Smanji bijelu tačku“ . Uključite ga i koristite klizač da prilagodite svjetlinu svom nivou udobnosti.