Instagram donosi novu funkciju: Opcija bliskih prijatelja na glavnom feedu
Foto: Tuzlanski.ba

Instagramova funkcija bliskih prijatelja se širi. Ranije su korisnici mogli dijeliti priče sa odabranom grupom ljudi, a ne sa svim svojim pratiteljima, ali sada korisnici mogu dijeliti i glavne objave isključivo sa svojim bliskim prijateljima, piše techcrunch.com

Prije nego što podijele fotografiju ili video, korisnici mogu dodirnuti meni „publika“, a zatim odatle odabrati svoju listu bliskih prijatelja. Zatim, kada se pojavi u feedovima bliskih prijatelja, bit će označena ikonom zelene zvijezde, slično kao što se pojavljuju priče bliskih prijatelja sa zelenim prstenom oko njih, prenosi Tuzlanski.ba

Liste bliskih prijatelja korisnika ostat će konzistentne u svim vrstama objava, bilo da se radi o pričama, fotografijama ili videima. Na pričama, kada neko odgovori, to funkcioniše kao DM odnosno direktna poruka, koja je već privatna. Ali kada korisnik lajkuje ili komentariše nečiju objavu bliskih prijatelja, to će biti vidljivo bilo kome drugom u krugu bliskih prijatelja.

View this post on Instagram

A post shared by Pubity (@pubity)

Ova funkcija je uočena tokom testiranja u septembru, ali će sada biti zvanično predstavljena. Dobar je trenutak za proširenje, sada kada je X ukinuo svoju funkciju Close Friends-like Circles , koja je takođe omogućila korisnicima da objavljuju za manju, odabranu publiku. Uz uspjeh novih društvenih aplikacija kao što je BeReal , glavne aplikacije poput Instagrama pokušavaju da budu autentičniji na mreži.

“Znamo da naša zajednica već koristi bliske prijatelje kao prostor bez pritiska da se poveže sa ljudima koji su najvažniji”, stoji na Instagramu u objavi.

“Nadamo se da će vam ovo otvoriti više načina da budete najautentičniji na Instagramu, a da pritom imate više izbora ko vidi vaš sadržaj.”