Huawei, Honor, Xiaomi i OnePlus osvojili EISA nagrade za najbolje pametne telefone
Foto: Tuzlanski.ba

Godišnje nagrade EISA (Expert Imaging and Sound Association) su u toku. Drugu godinu za redom Huawei dobio nagradu za najbolji pametni telefon.

S tim da je P30 Pro naslijedio prošlogodišnji P20 Pro. Najnovija P-serija je vodeća, Huawei je dobio mnoge pohvale za sveobuhvatne mogućnosti i najistaknutije spektakularne postavke quad kamere i dugotrajnu bateriju.

Još jedan telefon porodice Huawei osvojio je nagradu. Honor 20 Pro je proglašen najboljim „Lifestyle pametnim telefonom“. 3D staklo telefona sa gradijentom, upareno sa svojom glavnom kamerom i atraktivnom cijenom učinili su ga istinskim konkurentom u segmentu srednje klase, piše gsmarena.com

U novoj kategoriji nagrada za "napredni smartfon" nagradu je dobio OnePlus 7 Pro. Spakirajući sve najnovije funkcije kao što su Snapdragon 855 čipset, do 12 GB RAM-a i UFS 3.0 skladište s velikim zakrivljenim displejom i pop-up kamerom.

Kad govorimo o kvalitetu i dobroj cijeni, Redmi Note 7 nagrađen je s nagradom pametni telefon „Best buy-Najisplativiji“ zahvaljujući svom karakterističnom paketu koji sadrži dvostruki stakleni dizajn, Snapdragon 660 čipset, 48MP kameru i bateriju od 4000 mAh.

Pobjednike je odabrao tim od 61 stručnjaka iz tehnoloških časopisa iz 29 zemalja svijeta. Sve nagrade će biti uručene tokom svečane ceremonije na IFA Berlin. (Tuzlanski.ba)