Većina ljudi ne podržava jedenje brze hrane, posebno svaki dan. Istovremeno, ne može se osporiti da restorani brze hrane prave odličan pomfrit.
Ako želite da uživate u ovoj hrani, nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode – natopljene su vodom i neće se dobro ispeći.
Napravite sami pomfrit kod kuće.
Recept za pomfrit kao iz restorana:
Izaberite dobar krompir, očistite ga i isjecite u dobro poznati oblik. Nije teško i ne zahtjeva mnogo vremena.
Pripremite hladnu vodu i u nju sipajte malo sirćeta. Zatim dodajte sjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Ovaj postupak obezbjeđuje da pomfrit zadrži lijep oblik i da ima odgovarajuću strukturu tokom prženja. Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njima ostane tečnost.
Krompir stavite u posudu, pospite sa malo kukuruznog brašna i dobro promiješajte. Brašno će ojačati njegovu konzistenciju i bolje će se pržiti, te ćete dobiti više hrskavosti i zlatnu boju.
Nakon toga, spreman je za vruće ulje. (City Magazin)