Malo drugačija varijanta mnogima omiljenog deserta: Sutlijaš sa kokosovim mlijekom
Foto: Tuzlanski.ba

Umjesto kravljeg mlijeka probajte varijantu sa kokosovim - uživaćete sigurni smo.

Sastojci:

1 konzerva kokosovog mlijeka (punomasno)
1 šolja bademovog mlijeka
1 šolja riže
2 kašičice cimeta
2 kašike šećera (može i meda)
1 čaša vode

Sastojci:

U šerpu staviti kokosovo mlijeko, pa pred ključanje mlijeka dodati opranu rižu. Smanjite temperaturu i kuhajte još pet minuta. Dodajte čašu vode, i ostavite da se lagano kuha još dvadesetak minuta. Miješajte sutlijaš, jer može da zagori i po potrebi stavite još malo vode, piše Super žena.

Pred kraj stavite cimet, šećer i bademovo mlijeko. Kuhajte još 15 minuta.

Sačekajte da se ohladi i servirajte u posudice. (Tuzlanski.ba)