Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kremasta torta sa piškotama gotova za deset minuta

Preuzmite sliku

Malo je reći da se pravi brzo, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

5 kiselih pavlaka

2 velike kutije piškota

10 kašika šećera

2 kašike meda

1 kesica vanilin-šećera

malo ruma

500 g voća (jagoda, malina, kivija, višanja)

šlag

Priprema:

1. Poredajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poredajte piškote. Na njih poredajte voće.

2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.

3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom. (lisa.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,