![Kolač koji se ne peče: Recept za zdravu verziju čokoladice Bounty](https://tuzlanski.ba/wp-content/uploads/2023/08/bounty-kokos.jpg?v1692026176)
Recept za domaći sirovi Bounty od badema, kokosa, kakaa, hurmi iz knjige 'Sirova hrana', Mihaele Devescovi.
Autorica knjige, Mihaela Devescovi je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Njezini recepti sadrže pretežno voće, povrće i orašaste plodove.
Sastojci:
1 šolja badema
1 šolja sušenih listića kokosa
2 kašika kakaa u prahu
1/2 šolja hurmi, natopljenih u malo vode
Krema od kokosa:
1/2 šolje indijskih oraščića, natopljenih najmanje 3 sata
2 šolja sušenog kokosa
2 kašike agavina sirupa
1 kašika kokosova mlijeka
malo vanilije
Čokoladna glazura:
1/3 šolja kokosova ulja
2 kašike kakaa u prahu
2 kašike agavina sirupa
Priprema:
Stavi sve sastojke, osim hurmi, u multipraktik i miksaj. Dodaj hurme i miksaj dok ne dobiješ teksturu tijesta.
Smjesa se treba držati zajedno kad se pritisne. Raširi smjesu po kalupu i stavi u zamrzivač dok radiš kremu.
Za kremu od kokosa, miksaj sve sastojke dok ne dobiješ gušću teksturu. Raširi po vrhu kore, a zatim vrati u zamrzivač dok radiš čokoladnu glazuru.
Za čokoladnu glazuru, rastopi kokosovo ulje u vrućoj vodi. Dodaj kakao u prahu i agavin sirup. Pomiješaj da se dobro poveže (ako će se odvajati, to neće biti lijepa glatka čokolada).
Premaži kolač glazurom. (Miss7.hr)