Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kolač koji se ne peče: Recept za zdravu verziju čokoladice Bounty

Preuzmite sliku

Recept za domaći sirovi Bounty od badema, kokosa, kakaa, hurmi iz knjige ‘Sirova hrana’, Mihaele Devescovi.

Autorica knjige, Mihaela Devescovi je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Njezini recepti sadrže pretežno voće, povrće i orašaste plodove.

Sastojci:

1 šolja badema

1 šolja sušenih listića kokosa

2 kašika kakaa u prahu

1/2 šolja hurmi, natopljenih u malo vode

Krema od kokosa:

1/2 šolje indijskih oraščića, natopljenih najmanje 3 sata

2 šolja sušenog kokosa

2 kašike agavina sirupa

1 kašika kokosova mlijeka

malo vanilije

Čokoladna glazura:

1/3 šolja kokosova ulja

2 kašike kakaa u prahu

2 kašike agavina sirupa

Priprema:

Stavi sve sastojke, osim hurmi, u multipraktik i miksaj. Dodaj hurme i miksaj dok ne dobiješ teksturu tijesta.

Smjesa se treba držati zajedno kad se pritisne. Raširi smjesu po kalupu i stavi u zamrzivač dok radiš kremu.

Za kremu od kokosa, miksaj sve sastojke dok ne dobiješ gušću teksturu. Raširi po vrhu kore, a zatim vrati u zamrzivač dok radiš čokoladnu glazuru.

Za čokoladnu glazuru, rastopi kokosovo ulje u vrućoj vodi. Dodaj kakao u prahu i agavin sirup. Pomiješaj da se dobro poveže (ako će se odvajati, to neće biti lijepa glatka čokolada).

Premaži kolač glazurom. (Miss7.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,