Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iftarski meni: Đulbastije, tradicionalan i veoma ukusan mesni obrok

Preuzmite sliku

Popularno

Za današnji iftarski meni donosimo vam bosansko tradicionalno jelo đulbastije, još jedan recept. Ovaj mesni obrok možete servirati s pire krompirom, pomfritom ili rižom. Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.

Sastojci:

– 500 gr mljevene menprom junetine

– tri veća krompira

– dvije glavice luka

– dva čehna bijelog luka

– dvije kašike brašna

– jedno jaje

– so

– biber

– vegeta

– bešamel sos

  • Priprema:

    U posudu stavite junetinu, izrendani krompir i luk. Dodajte dva čehna bijelog luka, dvije kašike brašna, jedno jaje, so, biber i vegetu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.

    Od mesa pravite male pljeskavice. Na zagrijanom ulju kratko ispecite đulbastije, da dobiju koricu s obje strane.

    Potom đulbastije poredajte u tepsiju i zalijte ih bešamel sosom. Ostavite da se peku 30-ak minuta na 220 C. Po želji možete dodati i sir edamer.

    Servirajte ih u kombinaciji pečenim krompirom, pire krompirom i kupus salatom. Prijatno!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje