Foto: Tuzlanski.ba

Za današnji iftarski meni donosimo vam bosansko tradicionalno jelo đulbastije, još jedan recept. Ovaj mesni obrok možete servirati s pire krompirom, pomfritom ili rižom. Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.

Sastojci:

- 500 gr mljevene menprom junetine

- tri veća krompira

- dvije glavice luka

- dva čehna bijelog luka

- dvije kašike brašna

- jedno jaje

- so

- biber

- vegeta

- bešamel sos

Priprema:

U posudu stavite junetinu, izrendani krompir i luk. Dodajte dva čehna bijelog luka, dvije kašike brašna, jedno jaje, so, biber i vegetu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Od mesa pravite male pljeskavice. Na zagrijanom ulju kratko ispecite đulbastije, da dobiju koricu s obje strane.

Potom đulbastije poredajte u tepsiju i zalijte ih bešamel sosom. Ostavite da se peku 30-ak minuta na 220 C. Po želji možete dodati i sir edamer.

Servirajte ih u kombinaciji pečenim krompirom, pire krompirom i kupus salatom. Prijatno!