Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastičan ukus i miris: Recept za najbolje cimet rolnice

Preuzmite sliku

Popularno

Rolnice sa cimetom, fantastičnog ukusa i mirisa.

Kada jednom probate pravićete stalno. Idealane za doručak ili večeru uz čašu mlijeka.

Sastojci:

– 300 g brašna

– 200 ml toplog biljnog mlijeka

– 10 g suhog kvasca

– 3 kašike šećera

– 50 g otopljenog margarina/biljnog putera

Za fil:

– 150 g mekanog margarina/biljnog putera

– 4-5 kašika šećera

– 1.5 kašika cimeta

Za preliv:

– 5 kašike mlijeka

– 5 kašika šećera u prahu

– 1 vanilin šećer

Priprema:

Rastopiti šećer u toplom mlijeku, dodati kvasac i sačekati da se aktivira. Dodati otopljeni margarin, pa sjediniti sa brašnom. Zamiješeno tijesto ostaviti da naraste sat vremena. Prije razvlačenja napraviti smjesu za fil.

Tijesto razvući u pravougaoni oblik, premazati filom i motati od duže strane. Sjeći na rolnice debljine oko dva prsta, poredati ih u podmazan pleh i ostaviti još 30 minuta da narastu.

Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 25 do 30 minuta.

Odmah nakon pečenja rolnice preliti šećernim prelivom.

Prijatno! (Cdm.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,