Bez prženja: Najlakši recept za krofne mekane poput oblačka

Prema tradicionalnoj recepturi, krofne se prže u dubokom ulju. Kako bi izbjegli višak masnoće, neki preferiraju zdraviju verziju koja se vrlo lako priprema u pećnici. Krofne iz pećnice idealan su izbor za one koji žele…

Sambali: Fini turski kolač bez jaja i brašna

U turskoj gastronomiji postoji čitav niz sjajnih deserata, a jedan od njih je i sambali. Ovo je naziv za tradicionalni kolač u kojem nema ni jaja ni brašna, a njegova baza je jednostavan biskvit koji…

Zapečeni pire s kobasicama: Recept za ručak na brzinu

Krompir je uvijek dobar izbor, a ova toliko svestrana namirnica idealna je za pripremu baš takvih brzinskih jela koja vole i odrasli i djeca. Jedan od brojnih načina na koje se krompir može pripremiti jest…

Jednostavne pizza-rolice: Gotove za čas i svima fine

Pizza-rolice od lisnatog tijesta punjene šunkom, sirom i pasiranom rajčicom brzo su gotove i super su za druženja navečer, ali i doručak ujutro. Trebate samo nekoliko sastojaka i ne trebate mijesiti tijesto, što svakako smanjuje…

Recept za lisnate štapiće sa sirom

Isprobajte recept za štapiće koje jednostavno ne možete prestati jesti. Sastojci: 500 g brašna tip 400, 15 g svježeg kvasca (germe), 1 mala kašika šećera, 100 ml tople vode, 200 ml jogurta, 50 ml ulja,…