Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapečeni pire s kobasicama: Recept za ručak na brzinu

Preuzmite sliku

Krompir je uvijek dobar izbor, a ova toliko svestrana namirnica idealna je za pripremu baš takvih brzinskih jela koja vole i odrasli i djeca.

Jedan od brojnih načina na koje se krompir može pripremiti jest zapečeni, i to prethodno izrađen u pire. Ako ste u potpunoj stisci s vremenom, opcija je i instant pire koji će biti jednako ukusan kad se zapeče. Receptu su dodane još i kobasice, a priprema je zaista jednostavna i brza.

Sastojci za zapečeni pire s kobasicama: 1 vrećica pirea u prahu (ili klasičan pire krompir ako imate vremena), 2 žumanjka, 375 g oguljene kuhane kobasice narezane na komade, naribani sir ili mrvice, komadići maslaca, 2 rajčice

Postupak: Brašno za pire od krompira umutite prema uputama te ga pomiješajte s dva razmućena žumanjka i narezanom kobasicom.
Tom smjesom napunite podmazanu vatrostalnu posudu i pospite je mrvicama ili ribanim sirom, a na vrh stavite komadiće maslaca.
Jelo pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj temperaturi 20 minuta, zatim ga ukrasite preostalim komadima kobasice i komadićima rajčica te servirajte uz salatu, na primjer od paradajza. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,