Tri greške pri kuhanju kojima povećavate toksičnost hrane

Možda jeste savršen kuhar, ali svejedno možete u kuhinji činiti stalno jedne te iste greške, a da toga niste ni svjesni. Evo nekoliko savjeta kako ih izbjeći ili barem ne ponavljati često. 1. Zagorena hrana…

Hrana koja može da uzrokuje probleme sa želucem

Hrana nas snabdijeva hranjivim supstancama, daje nam energiju, a može i da nas zaštiti od nekih bolesti. Ali to ne važi za svu hranu. U nekim slučajevima efekt hrane je upravo suprotan, pa tako određene…

Šta jedan komad pizze čini vašem tijelu?

Pizza pripadana ljestvicu najbolje hrane na svijetu i ništa to neće promijeniti – iako je riječ o junk hrani koja pršti kalorijama, zasićenim mastima i natrijem. U prosjeku, trokut slavne pepperoni pizze sadrži 311 kalorija,…

Prosječna plata u BiH jedva dovoljna i za hranu

Cijene hrane od početka pandemije gotovo su nezaustavljivo tiho rasle. Bh. građani izdvajali su više novca za mlijeko, ulje, brašno, meso, a osim kod kupovine hrane, pratila su ih i brojna druga poskupljenja… Potvrđeno je…

FAO: Cijene hrane u svijetu rastu već 11 mjeseci

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) objavila je da cijene hrane u svijetu rastu već 11 mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA). Iz FAO-a je saopćeno da je najveći rast cijena zabilježen kod šećera…

Trik iz dobrih restorana zbog kojeg hrana ima bolji okus

Rijetka su slana kuhana jela koja imaju bolji okus kad su hladna. Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjirima. Razlog za to vrlo je jednostavan: topli tanjiri duže održavaju toplinu vaše hrane,…