Rijetka su slana kuhana jela koja imaju bolji okus kad su hladna.
Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjirima. Razlog za to vrlo je jednostavan: topli tanjiri duže održavaju toplinu vaše hrane, pa ona zbog toga ima bolji okus.
Poslužite se i vi tim trikom. Neposredno prije posluživanja jela stavite tanjir pod mlaz vruće vode, obrišite ga i na njega stavite pripremljeni obrok. Tanjire možete nakratko zagrijati i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici. Primijetit ćete razliku.
Ako planirate poslužiti hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede leden, neposredno prije posluživanja tanjir ili zdjelu stavite nakratko u zamrzivač. Na taj način spriječit ćete topljenje omiljenog ledenog jela.
U konačnici, isto pravilo vrijedi i za čaše. Postoji razlog zašto pivopije stavljaju krigle u ledenicu prije konzumacije omiljenog napitka od hmelja, a koktel-majstori poslužuju Moscow Mule u bakrenom lončiću. (punkufer.hr)