Aditivi u hrani: Slovo E koje narušava zdravlje

Aditivi se dodaju u hranu da bi je obojili, konzervisali, kako bi joj se stabilizovao ukus i sl. Postoje prirodni aditivi poput limunske kiseline i pčelinjeg voska te umjetni aditivi. Većina aditiva nije štetna, a…

Perete sirovu piletinu? Evo zbog čega je to opasno…

Ako ste još uvijek jedni od onih koji ispiru sirovu piletinu pod vodom, trebali biste odmah prestati s tom praksom. Pranjem pilećeg mesa, upozoravaju zdravstveni stručnjaci, širi se potencijalno opasna bakterija, jedan od glavnih uzročnika…

Hajrić: U BiH se uvozi hrana lošijeg kvaliteta

Hrana koju uvozimo podložna je kontrolama, a nadležna tijela provjeravaju pridržavaju li se uvoznici propisa o hrani i hrani za životinje te pravila o zdravlju i dobrobiti životinja. U laboratorijima je prošle godine obrađen 85.601…

Deset najboljih jela na svijetu prema odabiru CNN-a

Nije lako odabrati samo 10 najboljih jela, nama bi bilo još teže jer je teško biti objektivan pored klasika s “ovih” prostora… Hrana je sigurno jedan od najvećih poticaja za odlazak na neko putovanje, istraživanje…

Rizik od moždanog, infarkta… Hrana koja odčepljuje arterije

Uz nezdrav način života, zdrava prehrana je sve važnija pa u skladu s tim uvjerenjem donosimo 20 namirnica koje će vam pomoći da svoje začepljene arterije učinite opet prohodnima  Začepljene arterije nose rizik od moždanog…