Previše sam začinila jelo, šta sad?

Priznajte da vam se bar jednom dogodilo da ste stavili previše začina u jelo. Možda vam je i posudica sa začinom iskliznula iz ruke, i u tavi se našlo začina i za tri jela. Ne…

Zašto je bitno jesti u sjedećem položaju?

Magazin Journal of Consumer Research je objavio zanimljivo istraživanje o tome da li je bolje jesti dok sjedimo ili stojimo.  U istraživanju su naveli da je položaj tijela jako bitan za percepciju okusa, te je…

Cijene hrane u ovoj godini skuplje za 4,1 posto

Cijena hrane ponovo su faktor koji utiče na inflaciju u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba. Nakon što su cijene nafte i duhanskih proizvoda bile duži period generator inflacije, sada im se ponovo pridružila i hrana.…

Aditivi u hrani: Slovo E koje narušava zdravlje

Aditivi se dodaju u hranu da bi je obojili, konzervisali, kako bi joj se stabilizovao ukus i sl. Postoje prirodni aditivi poput limunske kiseline i pčelinjeg voska te umjetni aditivi. Većina aditiva nije štetna, a…

Perete sirovu piletinu? Evo zbog čega je to opasno…

Ako ste još uvijek jedni od onih koji ispiru sirovu piletinu pod vodom, trebali biste odmah prestati s tom praksom. Pranjem pilećeg mesa, upozoravaju zdravstveni stručnjaci, širi se potencijalno opasna bakterija, jedan od glavnih uzročnika…